• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Turnir U14 I Feel Slovenia Ball - fantje in dekleta

  • 18 julij 2024
  • Število ogledov: 186
Turnir U14 I Feel Slovenia Ball - fantje in dekleta

Letošnji avgust v Slovenj Gradcu bo še enkrat več v znamenju košarke. Reprezentance deklet in fantov do 14. leta starosti namreč nestrpno pričakujejo že 18. izvedbo mednarodnega turnirja I Feel Slovenia Ball.

Mednarodni turnir pod okriljem FIBA Europe in ob pomoči lokalnih organizatorjev organizira Košarkarska zveza Slovenije. Številnim navijačem se bodo v Slovenj Gradcu najprej predstavile dekliške reprezentance, ki jih turnir čaka med 7. in 11. avgustom, fantovske reprezentance pa bodo na turnirju nastopile med 14. in 18. avgustom. Vse tekme bo gostila Športna dvorana Slovenj Gradec. 

Na 18. izvedbi turnirja U14 I Feel Slovenia Ball bo sodelovalo osem različnih evropskih košarkarskih zvez. V dekliški kategoriji bo igralo osem reprezentanc, in sicer Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Izrael, Poljska, Romunija, Slovaška ter Slovenija. Ekipe so razdeljene v dve skupini s po štirimi reprezentancami.

V fantovski kategoriji pa bo prav tako nastopilo osem reprezentanc, ki so razvrščene v dve skupini s po štirimi reprezentancami. Poleg dveh slovenskih reprezentanc bodo na turnirju igrale še Hrvaška, Madžarska, Izrael, Poljska, Romunija ter Slovaška.

Za veliko večino sodelujočih igralcev in igralk do 14. leta starosti tradicionalni turnir U14 I Feel Slovenia Ball predstavlja prvi stik z mednarodno reprezentančno ravnjo košarkarske igre, hkrati pa omogoča ustvarjanje novih prijateljstev s sovrstniki iz različnih evropskih držav.


Besedilo in fotografija: KZS. 







 



SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99