• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

S kolesom in e-skirojem v mesto - varno in preudarno

  • 23 julij 2024
  • Število ogledov: 191
S kolesom in e-skirojem v mesto - varno in preudarno

S KOLESOM IN E- SKIROJEM V MESTO - VARNO IN PREUDARNO je dveletni projekt s katerim udeleženci v prometu ob pomoči digitalizacije spremljajo in beležijo nevarnosti na svoji poti od doma v center mesta, ki jih opravijo s kolesom ali skirojem. Zavod Ekopren je na podlagi prijave na razpis Agencije za varnost prometa (AVP) pridobil sofinanciranje projekta in pripravil spletno stran z naslovom: »kolesarim, torej sem«. Vsi ki se želite aktivno vključiti v projekt varnosti v prometu, ste vabljeni, da na svojih poteh opazujete nevarne dele poti. V aplikaciji kliknete na polje »komentiraj« in pripnete fotografijo ter dodate stavek ali dva v spletno stran (aplikacijo).

K aktivnostim ste vabljeni vsi občani, ki si prizadevate za varnost v prometu in prijetno druženje v mestu. Skupno število voženj in prevoženih kilometrov bo prikazano na totemu kolesarskega števca v centu mesta (na klopci pri Lekarni). Kolesarji se lahko prijavite v sistem interaktivnega števca za kolesarje v TIC (turistično informativni center) SPOTUR, kjer boste prejeli RFID elektronski čip pod sedež kolesa oziroma na okvir e-skiroja. Elektronski sistem vas bo zaznal v razdalji 50 m, ko se boste s kolesom peljali mimo totema. Semafor prikazuje skupno število voženj in skupno število prevoženih km vseh kolesarjev, ki se pripeljejo od doma do mesta in nazaj. Sistem NE omogoča sledenja!

NAGRADE : ob zaključku projekta bodo podeljene nagrade 10 kolesarjem, ki bodo prevozili največ km in ki bodo največkrat prišli v mesto. Vsak kolesar ob vpisu prejme tudi bon za popravilo kolesa.

Vabljeni k sodelovanju.


 



SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99